Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Wohoo, intervju!

Publicerat 19:e Juli 2012

I söndags betade jag av ett fång ansökningar. Jag skickade de som mail men snyggade till dem lite genom att skriva i html-kod (man får då med logo, foto osv på så vis ini texten). Jobben jag sökte var typ webbdesigner så det kan liksom inte skada att göra så...


Det tog kanske två timmar efter att jag skickat som jag fick svar. Fortfarande söndag alltså! Det ena företaget ville träffa mig för intervju och de listade några tider för veckan som kom. Första tiden var tisdag kl 19, vilket jag tyckte var lite märkligt - kvällstid? Skulle jag välja den eller morgonmöte... Kväll passade mig bättre, å andra sidan är risken att de som intervjuar är matta osv. Morgonmöte är som regel alltid bäst, rent strategiskt.


Nåväl, tisdag kväll blev det i alla fall. Vi träffades på ett fik. Jag hade googlat företaget före, de har en egen hemsida men bara en indexsida med kontaktuppgifter. Hittade inte så mycket matnyttigt om företaget generellt. Bra, då hade jag automatiskt många frågor att ställa istället.


Jag bävade lite för att få de generella men ack så klyschiga frågorna a la "Vad gör du om fem år?", "Vad är dina positiva respektive negativa sidor?" osv. Måtte dessa märkliga klyschiga frågor upphöra någongång, de är helt meningslösa. Har man en fungerande dialog ska inte de frågorna ens behövas. Om jag får de frågorna så svarar jag tillbaka lika klyschigt. Mina negativa egenskaper är sådana som kan vändas positivt osv. Femårsplanen ska antyda karriärsträvan bla bla... Precis så opersonligt som frågorna kräver. Meningslöst, med andra ord.


Jag fick frågan vad min vision med företaget var, vad vill jag uppnå. Det var en klart rakare fråga - den kan jag hantera och svarade så rakt jag kunde tillbaka. 


Efter intervjun kände jag varken eller - gick det bra eller gick det dåligt? Kanske ett gott tecken? Jag har varit på intervju förut där allt kändes perfekt men det resulterade inte till någon ny intervju, jobb osv...


Jag ska i alla fall göra ett arbetsprov och det är jag starkt positiv till. Det är det ultimata sättet att bevisa sin kompetens på. Bara det gör att jag verkligen vill jobba hos dem. Om det faller väl ut, så lär det bli en intervju till - och kanske, kanske leder det till något mer...? Håller ni tummarna för mig?

Kommentarer

Ingrid Trabajando 10:e November 2012

Ojdå, såg inte förrän nu att du har kommenterat! Tack för att du höll tummarna! Men nej, det blev tyvärr inget jobb med dem! :-/

Erik 8:e Augusti 2012

Va kul, hoppas att det går bra med arbetsproverna! Självklart håller jag tummarna för dig! :)

Kommentera


0.027128934860229