Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Dietisten

Publicerat 14:e Februari 2016

Efter min operation har jag funderat på varför blindtarmen havererade. Var det något jag åt, var det hur jag ätit? Kanske för jag ätit väldigt oregelbundet och druckit för lite? 


Kanske en dietist kunde svara på detta, tänkte jag och bokade därför en på vårdcentralen. Lite viktnedgångstips kunde hon kanske också bistå med. 


Så jag var hos henne i fredags. Jag hade inga större förhoppningar och jag blev inte heller direkt överraskad. Den största besvikelsen var väl att hon tyckte jag skulle använda lättprodukter. Det känns omodernt. Jag har gått på Viktväktarna som då främjade samma princip, och jag minns den perioden mest som ständigt hungrig. Och att lättprodukterna smakade blahablaha dvs ingenting. Jag äter hellre helprodukter då, men jag kan istället ta mindre av dem. 


Träna regelbundet var också rådet. Det vet jag ju också att jag ska. Och borde. Jag vet också hur det blir. Det funkar i några dagar, sedan rinner det ut i intet. Får jag för mycket på agendan är det också träningen jag prioriterar bort. Jag hade t ex tänkt promenixa i morgonbitti, det blir inte av eftersom jag skall vikariera på skolan imorgon. Å andra sidan promenerar jag dit... Vilken tur att man har fysiska timjobb. Både som simtränare och lärare är man ju hela tiden i rörelse. 


Och att äta annorlunda för att vara rädd om tarmarna tyckte hon inte man behövde. Vilket jag inte kan hålla med om, såklart påverkar maten hur vi mår och hur vi utvecklar sjukdomar. Diabetes, astma, allergier, ledvärk etc tror jag beror mycket på hur och vad vi äter. 


Blindtarmens funktion är visst att ta hand om immunförsvaret. Så vad borde jag göra nu för att få ordning på det då?


Jag ville ett tag skola om mig till dietist, men efter det besöket ångrar jag inte att jag inte utbildade mig till det. Jag fick känslan av att branschen är hårt uppstyrt av Livsmedelsverket och Läkemedelsverket.

Kommentera


0.026976823806763