Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Lågstadievikarierna

Publicerat 28:e November 2015

Igår var jag vikarie för årskurs 2. Livlig klass var den milda beskrivningen! Men söta barn ändå, trots visst suddgummikastande o d.


Ok, det lät värre än det var, barnen var trots det väldigt snälla. Barnen tyckte jag skulle vara strängare och bli riktigt arg, för det brukar deras "fröken" bli. Det tyckte ju inte jag att jag skulle behöva, sade jag. Det ska räcka med att jag vänligen men bestämt säger till.


Klassen är uppdelad i två grupper, den andra gruppen hade mitt bonusbarnbarn som också vikarierar på skolan. Lite lustigt kan man tycka, eller hur! 


Jag sätter mig såklart i personalrummet vid rasterna, tar en kopp kaffe, kollar av mailen och snackar med de andra lärarna. På förmiddagarna finns det nästan alltid något sockerstinnt att botanisera bland, idag några skålar med tomteskum och chokladpraliner. Om man vill äta detta får man vara framåt, för det tar slut på nolltid! Jag är inte så särskilt godisdriven, så jag bidrog inte till "svinnet". 


Fördelen med att befinna sig i personalrummet är att man blir tillfrågad nya timmar. Man borde kanske sätta sig där varje dag, rent strategiskt...

Kommentera


0.027033805847168