Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Stängda gränser?

Publicerat 16:e November 2015

Jag är fortfarande matt efter Paris-attackerna. Jag har franska flaggans färger i min Facebook-profil.


Inte bara för att hedra de som drabbats där utan för att sympatisera med antiterrorism världen över. Nu fick Paris bli symbol för det hemska som hänt. Igen.


Morgontidningens flesta artiklar, krönikor, ledare etc resonerar kring ämnet. En krönika som jag läste var Hatet mot det fria samhället, som sätter fingret på problemet. Ett visst parti här i Sverige (och många partier i Europa med samma paroll) vill stänga gränser för att motverka terrorism. Jag lyssnar på P1 idag och någon menar att vi måste stänga gränser och vara hårdare mot flyktingar, för de ska inte komma här och terrorisera vårt fina land. Fattar folk inte att flyktingar flyr terrorismen och krig! De vill ha trygghet, mat att äta, tak över huvudet. Precis som vi. Elementära mänskliga krav.


Stänger vi gränser, ratar mångfald, eldhärjar flyktingförläggningar har ju IS, terrorismen, högerextremister fått oss dit de vill - till enfald. Vi stänger gränserna till det fria samhället. Hur kan samhället då bli fritt?


Karin Arbsjö, skriver bland annat i sin krönika: "I boken "Saint-Denis – berättelsen om en Parisförort" som kom ut förra året på svenska skriver den franske islamologen Gilles Kepel om hur de islamistiska och högerextrema terroristerna speglar varandra, hur deras nidbilder av motståndaren är förvillande lika. De hatar det fria samhället. De hatar mångkulturen. De åkallar civilisationernas kamp med hjälp av bilder på riddare i medeltida korståg. En ökad rädsla för islam i västvärlden gynnar dem."


Så, stänger vi gränserna gör vi precis som högerextremisterna vill! 

Kommentera


0.026099920272827