Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Rapportera arbetssök

Publicerat 4:e November 2015

Jag är fortfarande inskriven på arbetsförmedlingen även om jag inte får akassa. Jag har hittills hankat mig fram på timjobb och de genererar heller inte akassa...


I och med att jag finns i handlingarna hos AF så ska jag rapportera att jag söker jobb (eller inte sökt något jobb) genom det töntiga arbetssöksrapporteringen. Det har jag ju inte hunnit. Så som ett brev på posten - verkligen bokstavligt - kommer ett brev i postlådan några dagar senare att jag inte skickat in någon rapport. Doh liksom! Det står också att om jag missar att rapportera förlorar jag akassa... Ja, vad kan jag förlora liksom? 0 minus 0 brukar bli - trumvirvel - 0!


Jag förstår inte varför inte detta kan skötas digitalt, jag menar informationen om att jag inte skickat in min rapportering. Vad kostar inte detta? Någon ska skriva ut brevet, stoppa det i kuvert, skicka det. Vad kostar pappret och kuvertet? Portot är inte gratis. Det tar några minuter att administrera. Hur många sådana här påminnelser skickas ut varje månad? Kunde man inte spara in på den kostnaden?


Visst, jag kunde ju orkat rapportera, för att spara in på deras tid och kostnader. Men det tar ju också av min tid. Den tiden har jag inte haft och det ligger heller inte i prio eftersom jag inte förlorar något på att inte rapportera. 

Kommentera


0.026941061019897