Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Inte röra barnen...

Publicerat 4:e September 2015

Det första jag gör när jag går upp på morgnarna är att sätta igång radion, jag måste ha lite skval i bakgrunden. P1 är det som är mitt sällskapsljud om dagarna. 


Jag vaknar inte riktigt förrän jag får kaffe i mig, så det är nästa moment i zoombiewalken - fixa kaffet. Jag hör på nyheterna något om att simtränare inte får ha händerna under vattnet! Det där lät ju helt otroligt, är jag fortfarande i drömfasen? Ni vet, när man drömmer så där nära verkligheten, men ändå overkligt.


Vid frukosten, bekräftar tidningen att det inte var en knäpp dröm. Det var alltså på riktigt! Idrottslärare får inte gärna vidröra barnen de tränar. Interntionellt är det tabu att vidröra barn! Nu gick det väl lite för långt.


Jag försöker tänka mig in i hur vi simtränare ska kunna lära barnen hur man gör groda-strut-pinne utan att ha händerna under vattnet. Man tar till exempel om barnens fötter och hjälper dem med bentagen. Hur lär de sig rätt teknik för bröstsim om man bara ska instruera verbalt?


Eller att lära de ändå mindre att lita på att de kan flyta utan att hjälpa till med ens händer - man håller sin hand eller händer under deras nacke som stöd, tills de till slut litar på att de kan flyta själv.


Det borde väl vara smartare att se till att "störda" vuxna inte får jobba med barn istället. Ser man något misstänkt gör man väl något åt saken istället. Innan det går för långt.

Kommentera


0.026406049728394