Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Fler simtimmar

Publicerat 30:e Augusti 2015

Mitt frysande i iskalla havet i somras har kanske varit värt!


Jag har nu fått rejält fler timmar per vecka som simtränare nu under höstterminen vilket innebär att jag har en regelbunden inkomst. Det är inte det bäst betalda timjobbet jag har, men som sagt det är regelbundet. Simhallen är dessutom i samma ort som jag bor i så jag sparar ju in pendlarkostnaden.


Det timjobb jag får mest för i timmen (cirkelledare) innebär relativt mycket förberedelser, och kurserna är förlagda i orter som jag måste ta mig dit till med antingen buss och ibland bil. Frågan är om jag tjänar så mycket egentligen om man slår ut det på hur mycket tid jag lägger ner på det. De är också svåra att planera för. Vissa kurser blir inte av pga för lågt deltagarintresse (för få anmäler sig) och hur många deltagare det blir vet man oftast inte förrän kanske högst två veckor före.


Jadå, det händer att timjobben krockar, men det brukar gå att lösa. Det blir en del pusslande, men som sagt brukar det gå att lösa.


När jag var hos arbetsförmedlingen i juni, tyckte min handläggare att det var bättre att tacka nej till timjobben för att istället få akassa. Jag förstår på sätt och vis tanken där, timjobben ger mig mindre i månaden än akassa. Jag har dock inte tackat nej till timjobben (än). Nu fick jag ju en sorts belöning eftersom jag fått fler timmar i det regelbundna timjobbet och det kanske blir fler, vem vet. Då har jag det hellre än akassa.


Så timjobb kan ju också leda till anställning rentav. Jag förstår inte varför inte akassa kan acceptera något annat än heltidsanställningar. Det känns så passé. Så oflexibelt.

Kommentera


0.027547836303711