Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

ALU-projekt

Publicerat 1:e Juni 2015

Förra gången jag var arbetslös var 1991 då alla branscher dippade, så även reklambranschen. 


Då gjordes lite bättre åtgärder för arbetslösa, ingen meningslös förnedringsförvaring a la FAS3 etc. Man hade något som kallades ALU-projekt vilket innebar att man blev utplacerad på arbetsplatser som inte i första hand var "riktiga" företag. 


I mitt fall hamnade jag på ett projekt som forskade kring vikingatid och arkeologiska utgrävningar kring Näset. Skanör betyder skadans ör och runt kusten där finns massor av vrak från perioden. En eldsjäl ville lyfta detta och skapade Fotevikens Maritima Center. Han fick således hjälp av arbetslösa att bygga upp detta.


Idag är det ett museum utanför Höllviken. Man kan bo där och leva som vikingar gjorde då. 


Det vi arbetslösa fick göra var bland annat att hitta sponsorer. Vi producerade information till Falsterbo Museum där fornlämningar lämnades och visades. Vi gjorde broschyrer, planscher, skyltar, annonser mm mm. Det var ju min roll där, den grafiska funktionen. Marinarkeologer jobbade där. Snickare byggde kopior av vraken som placerades på museet.


Några byggbaracker hade satts upp invid kusten nära klaffbron vid Höllviken (det går en kanal som delar av Näset, denna öppnar för båttrafik en gång i timmen), där hyste FMC sin arbetsplats. Sommaren var extra varm det året och det var som en bastu att jobba i dessa baracker. Men det var ett trevligt gäng att jobba med, alla var lika benägna att bevisa att vi var anställningsbara och vi gjorde det bästa av situationen. 


 

Kommentera


0.027024030685425