Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Praktik?

Publicerat 8:e Juli 2012

Under min förra arbetslöshet (som pågick under en kort tid efter att byrån gick i konkurs och vikariatet jag fick) blev jag erbjuden att praktisera. Ja tack gärna, bra tillfälle att bygga upp sitt nätverk och samtidigt bevisa att jag är kompetent. 


Byrån kunde inte anställa mig, men jag odlade i alla fall bra kontakter, och jag får ju dessutom använda dem som referenser när jag söker jobb. 


Jag letar därför (på eget bevåg) praktikplatser, för det kan hjälpa mig att uvecklas inom de områden jag vill veta mer om i branschen. Och kan därför ha mer att "skryta" om i min portfolio. Sociala medier intresserar mig och tror starkt att företag kan/ska kommunicera via detta. Jag har kontaktat några stycken i mitt nätverk som har företag inom det området om de är intresserade. Givetvis måste jag kolla med handläggaren om de är ok. Varför vänta på att de ska hitta lämpliga "praktikföretag"...?


Något företag tackade nej till detta eftersom de inte tycker om principen, de menar att det utnyttjar arbetskraft istället för att anställa osv. Förstår inte den aversen, ärligt talat. Jag tycker det är en utmärkt tillfälle att praktiskt få visa att man är kapabel, man lär sig mer och även om det inte genererar till konkret och direkt anställning har båda parter ändå vunnit nya erfrenheter anser jag. Inte minst breddat nätverk.

Kommentera


0.027507066726685