Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Kollega

Publicerat 29:e Mars 2015

Fick tidningen Kollega i brevlådan häromdagen. Jag har inte öppnat den eftersom rubikerna på första sidan inte verkar prata till mig. 


Tidningen kommer från fackförbundet Unionen som jag inte längre får akassa ifrån, eftersom jag inte tackar nej till jobb - om det så är ströjobb. Jag ser mig fortfarande som arbetssökande, jag letar efter åtminstone ett halvtidsjobb. Men, det räcker ju inte för akassan. Ska man ha någorlunda fallskärm måste man alltså ha heltidsanställning. Utopi, hur många heltisdsjobb finns det? Få förunnat att knäppa dem.


Jag läser irriterat rubrikerna: "Nya jobbkickar", "Lär dig vabbknepen", "Din väg till högre inkomst", "Löneförmån: Michaela fixade synen med laser", "Se upp! Är du överförsäkrad?", "Kollega - din kompis i arbetslivet". Ingenting pratar till mig som ströjobbare eller arbetssökande. Funderar på att gå ur facket, om jag fortsätter att jobba med timjobb, halvtid eller startar eget har jag ingen nytta av facket.


Jag debatterar på Facebook och det har handlat om kollektivavtal. Tanken är bra med kollektivavtal, men på de flesta företag jag jobbat har varit för små för att kollektivanslutas och t ex pensionsavtal har varit obefintliga. Inget som företag luftar såklart och inte alltid man kommer på att prata om vid intervju och anställning. Ekonomijournalister skriver aldrig om detta utan förutsätter att alla företag betalar ut ITPK. 


Kollektivavtal verkar också vara en tvärbroms för "äldre" jobbsökare. De förväntas ju då kräva högre lön. Alltså prioriteras unga.


#fuckunemployment

Kommentera


0.027016878128052