Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Dolda jobb

Publicerat 14:e Mars 2015

Det är inte lönt (ett skånskt ord som betyder att det inte lönar sig, ger inget) att söka jobb via annonser i tidningar. Eller jobbsajters nyhetsbrev. Eller genom utannonserade jobb på arbetsförmedlingens databas. 


Varför? Därför att man konkurrerar med hundratals andra jobbsökare. Man blir lätt en i mängden, sticker inte ut ur bruset osv. 


Jag har sagt det förut och säger det igen. Nätverka, nätverka, nätverka! Kolla bland vänner, känner de någon som känner någon som behöver just din kompetens? Var öppen med att du söker jobb och vad du söker för jobb.


Läs tidningar som pratar företag, näringsliv. Gå med i grupper med fokus jobbsök, många företagare inser simpelheten med att flagga lediga jobb på sociala medier. Processen blir inte så tunggrodd och långsam för dem. Ta kontakt med de företag du vill jobba på (innan de börjar söka folk), berätta vad du vill göra för det. Försök komma dit på ett kort möte för att presentera dig. Om det blir ett möte av, lämna gärna efter dig ett A4 med en kort resumé om dig. Ett avtryck så att säga.


Jag tror att bästa chansen att få jobb är att vara före företaget. Innan de kommer till steget att annonsera. Förstå dess behov innan det själv begripit det. Man visar framfötterna, måste ju vara postiivt för företaget. Och i slutändan besparar du dem en massa rekryteringskostnader.


Häromdagen läste jag vid frukostbordet om ett företag som jag gärna vill jobba hos. Det är på uppåtgående och kanske de kan behöva mig i detta nu. Ska banne mig ringa och presentera mig. 


Optimist, javisst! Man måste vara det, trots allt...

Kommentera


0.028218030929565