Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

"Ung eller erfaren"

Publicerat 21:e Februari 2015

Härom helgen gick jag en tvådagars kurs som ett av mina timjobb bjöd mig på.


Vi var sjutton deltagare och jag var äldst i klassen, nästan jämnårig med läraren... Inget jag hänger upp mig på, jag är som sagt inte åldersnojig, dvs jag bedömer inte folk efter ålder. 


Men jag har visst fått en knäpp vad gäller ordet erfaren. Som jag tidigare berättat vägrar jag numera använda ordet när jag söker jobb. Har i min enfald trott att erfarenhet är en positiv egenskap, men istället tydligen kopplas till att man bl a är oformbar. Oformbar och besserwissrig är jag definitivt inte, så därför uttrycker jag mig inte med det ordet i det sammanhanget längre.


Läraren på kursen berättar att den bästa kombinationen vid träning är att ha en ung och en erfaren ledare! Gissa vem som fick tokspel!? Javisst, jag förstod ju vad han menade, men det blev ju bara så fel. Att vara ung behöver inte betyda att man är oerfaren, lika lite som att äldre per automatik är erfarna. 


Jag är t ex oerfaren som simtränare och går parallellt med tjugoåringar som är bra mycket mer erfarna (läs kunniga!) än vad jag är. Jag kan hantera det, känner ingen prestige i att inte vara "bättre" bara för att jag råkar ha en högre ålder. 


Kompetens räknas inte i ålder!

Kommentera


0.025954008102417