Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Någon mindes mig...

Publicerat 4:e Juli 2012

I slutet av maj var jag på en föreläsning genom ett nätverk jag är med i. Detta nätverk samlar kvinnliga kreatörer och på så vis ringar in yrket, ett bra nätverk att synas i således.


De har bl a kvällsföreläsningar med jämna mellanrum, denna gång presenterade sig Frilansbyrån, som har en ypperlig affärsidé. Nåväl, jag ska inte fördjupa mig kring just det företaget här.


Alla tillfällen som samlar folk är möjllighet till att skapa kontakter, så är även syftet här efter föreläsningen. Man minglar runt lite osv. Jag träffade tre tjejer varav en var gravid, ganska långt gånget. Jag frågade eller snarare flaggade att jag sökte jobb, luskade lite efter en ingång. Jag förstod ju att de redan hade kommit långt i att hitta vikarie, men ändå...


Igår  fick jag ett meddelande från henne att företaget hon jobbar på söker mer folk. Hon mindes mig och tipsade mig att söka det! Detta hade jag inte fått nys om annars. Vad jag vet flaggar de enbart på sin hemsida, än så länge. Kanske de lägger upp något på något av de sociala medierna (Facebook, Twitter, Linkedin etc). Hos arbetsförmedlingen, i tidningsannonser hamnar det garanterat inte. 


Så att nätverka fungerar! Gör dig synlig, någon minns dig och det kan generera till jobb. Och tvärtom, var nyfiken på andra, kanske du kan hjälpa dem en dag...?


Jag har sökt jobbet och förhoppningsvis blir jag kallad på intervju nästa vecka. Hoppas jag får det, det är ett riktigt roligt jobb.


 

Kommentera


0.027388095855713