Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Vägra vara klyschig!

Publicerat 25:e Januari 2015

Jag har nyss sökt ett jobb som jag verkligen vill ha. 


Så jag har tänkt nya spår i min presentation. Framförallt har jag valt att inte svara med klyschiga egenskaper som beskrivs i annonsen. 


Jag har låtit några kunniga vänner granska min presentation och någon av dem efterlyste ordet erfaren. Nej, svarade jag! Jag kommer aldrig, aldrig använda det ordet! Det är negativt. Det betyder för rekryterare att jag vet bäst, vill inte formas och går på rutin. Säkert tolkas det också som jag är äldre - och det är tydligen strängeligen förbjudet i arbetslivet?! Jag är inte åldersnojig, men det är däremot rekryterare (uppenbarligen)! Tillhör man kategorien äldre förväntas det tydligen att man kräver för hög lön och sållas bort direkt.


Jag minns en ständig konflikt bland två av mina vänner. Båda pedagoger, den ena var då runt tjugo år den andra fyrtio år äldre. De kom alltid i diskussion kring vissa saker och när den äldre inte hade fler bra motargument tog hon till vapnet erfarenhet. "När du blir så gammal som jag med mer erfarenhet så förstår du..." osv. Det lugnade ju definitivt inte den yngre och det debatteras än mer hätskt. 


Jag hör liknande diskussioner idag och tycker faktiskt illa om ordet erfarenhet. Det klingar överlägsenhet. Jag är definitivt inte överlägsen, jag har ett öppet sinne och hatar att stagnera. Så erfaren blir jag aldrig!


Läser en artikel i Sydsvenskan (söndagsupplagan 25 januari, A-delen sid 21, artikeln är i skrivande stund inte publicerad på nätet ännu) om klyschorna som gör ens cv blekt. Det vanligaste ordet är driven. På femte plats kommer erfaren. Undvik egenskaper är mitt - och deras - råd!


 

Kommentera


0.028225898742676