Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Jag vill tacka #2

Publicerat 17:e Januari 2015

På nätverksminglet Meet & Greet 2011 var jag ju helt oerfaren på att nätverksmingla. 


Efter mina tappra försök att konversera och odla kontakter var jag till slut överväldigad och matt. Jag behövde samla intrycken och inta lite mingelmat. Jag hittade ledig yta i en fönsterkornisch och satte mig där. Det tog dock inte lång tid för en dam slog sig ner bredvid. 


Detta kan tydligen vara en bra mingelteknik också, att inte cirkulera. Låta sig vara "lättfångad" så att säga. Damen presenterar sig och vi hittar något gemensamt fokus, byter visitkort.


Pia Michelsén, driver PM Coaching & Utbildning och vägleder inom karriär, personlig utveckling, företagsutveckling. En av de bättre coacher jag mött. Och många coacher möter man när man minglar, kan jag berätta.


Hon frågade om jag var intresserad av att hålla ett föredrag om grafisk design. Jag vet inte hur hon alls kunde se den kopplingen i mig. Jag tackade direkt nej! Jag är blyg och bara tanken av att tala inför en grupp - om så bara för två personer - ger mig värsta ångest. Dåliga vibbar från grupparbetena från skoltiden antar jag, jag har lyckats undvika att konfronteras med detta sen dess. Totalt otänkbart! Så kommer denna dam och tror att jag är potent till detta!!?


Vi höll förstås kontakten efteråt, träffades på andra nätverksmingel och hon gav sig inte! Kanske efter femte gången hon frågade, kunde jag åta mig att ta in utmaningen - och tackade ja. Och undrade direkt vad jag svarat ja till...


Jag höll en tvåtimmarsföreläsning för tolv kvinnliga småföretagare om grafisk design. Den följdes upp av två frivilliga workshops, där nästan allihopa valde att delta i. Dessa kvinnor har jag också odlat kontakt med (behöver jag alls nämna det...?). 


Tack vare att Pia trodde på mig har jag övervunnit en stor del av min blyghet. Nätverksminglandet har ju också hjälpt till förstås, men Pia var envis och tjatade på mig. Föreläsningen (kanske inte den bästa jag gjort, men jag övervann min rädsla iallafall - gott nog bara det) ledde ju faktiskt till att jag vågade tro på att jag kunde hålla kurser, som jag nu håller via ett studieförbund. Och att jag kunde tacka ja till textillärarvikariatet! 


Stort tack Pia Michelsén, för att du tror på mig och att du är så envis! 

Kommentera


0.026793956756592