Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Telefonsäljare...

Publicerat 10:e Januari 2015

Jag har inte mycket för telefonförsäljare och därför kan jag ju heller inte tacka ja till sådana jobb.


Som kund tackar jag konstant nej till sådan här typ av försäljning - jag gör inga köpbeslut utan att få i lugn och ro bestämma, läsa igenom osv - vilket alltså inte är principen (oftast) genom telefonförsäljning, gatusäljare eller tillfälliga säljbås utanför butiker. Kund ska göra spontanbeslut!


De som säljer är oftast inte särskilt insatta i produkten, de är där enbart för att fånga kunder. Punkt. Man ska lockas att göra ett snabbt beslut och då få ett "unikt" erbjudande. Jag har själv som kund charmats av detta någon gång och skrivit på, när jag sedan kommit hem och läst på det finstilta så har man inte gjort något kap. Tvärtom. 


Jag vet folk som tycker det är en kul sport att argumentera mot dessa säljare, men det är ju så meningslöst. Säljarna har enkom på sin lott att hosta in så många kunder som möjligt och deras uppsatta fokus är inte att lägga tid på att delge kunskap om produkten de säljer. Deras uppgift är att se till att kund skriver på. Omgående! Inget påskrivet avtal/kontrakt, ingen lön. Det är egentligen elakt att slösa deras tid på argumentation.


Inget fel i försäljning, de är en del av kedjan som driver företag. Men den här typen av försäljning är lägre än låg. De som säljer är lurade av företaget de anställts, de tilltänkta kunderna ska luras att skriva på avtal som de inte ska hinna läsa in innan. Blufförsäljning helt enkelt.


Tragiskt är att dessa företag riktar sig främst till ungdomar. Kanske inte det bästa jobb att starta sitt arbetsliv i, i denna fulvarianten av företagskultur. Inte för att jag vill att säljbolagen ska rikta sig till äldre säljare... Läs gärna denna artikel om de oseriösa säljbolagen.

Kommentera


0.027462005615234