Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Google är gratis?

Publicerat 15:e November 2014

Jag älskar Google. 


Jag pratar varmt om sökmotorn på mina kurser. Har inte deltagarna mailkonto (vilket ibland förekommer) föreslår jag dem ett gmail-konto. Det är stabilt och det kommer sällan skumma mail t ex. Jag använder bl a Google Kalender, jättebra när man vill synka med sina olika enheter och bra när man är flera som ska vara delaktiga i ens planering.


Det negativa är att Google blir för stort och till slut blir enväldigt. Utan konkurrens är aldrig bra. Andreas Ekström skrev om detta i Sydsvenskan, om de Fem Stora - Google, Microsoft, Facebook, Apple och Amazon - nyligen. 


Andra dilemmat är att man alltid (?) strävar efter att det ska vara gratis på internet. Jag brukar prata om detta på mina kurser. Visst, det är bra att appar är gratis och jag själv strävar först efter gratisappar. Bra att först kunna testa appen "gratis". Men jag kan också betala för appen om jag tycker den är bra. Oavsett betalar man ju ändå - antingen med mina spår man lägger på internet eller indirekt genom att utstå reklam i apparna.


Andreas Ekström nämner även detta i dagens artikel. I en seriestrip står två grisar i stian, den ena tycker att det är så bra, maten är ju gratis. Bildtexten påpekar: Om det är gratis är det sannolikt du som är produkten!


Man kan vända på myntet. Om du producerar/skapar/levererar/presterar något, vill du väl ha betalt för mödan? Det vill de som utvecklar programmen/apparna också, eller hur.


 

Kommentera


0.02728796005249