Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Tjänstepension - en självklarhet?

Publicerat 1:e September 2014

Läser i ett mail från mitt fackförbund, om tjänstepension:


"Lördagsföreläsning - så får du mer pension för pengarna


Vet du att tjänstepensionen kommer att stå för en stor del av den sammanlagda inkomsten för morgondagens pensionärer? Vi tycker att alla borde få veta detta och bjuder därför in till informationsträffar runt om i landet den 27 september 2014 på just Tjänstepensionens dag.

Varför är det viktigt och vad innebär det att ha en kollektivavtalad tjänstepension via sin anställning? Vad är ITP och vilka val kan du göra? Hur får du mer pension för pengarna?"


Det är ju kul att veta när nästan samtliga anställningar jag har varit hos är småföretagare. Där existerar inte kollektivavtal. Ej heller givet att arbetsgivaren betalar tjänstepension.


Det är tröttsamt att det tycks vara självklart att anställda tillses ITP (tjänstepension). Har man timjobb, vikariat projektanställning etc är det nämligen inte per automatik tvång på att utbetala detta. Ändå glöms detta bort i ekonomiska artiklar när det informeras om pension.


Så jag ska kanske tacka nej till företag som inte betalar ut ITP? Inte bry mig om timjobb och vikariat...? Kanske jag ska lägga summan för fackföreningsavgiften på eget pensionssparande istället? Tillåts man vara så kräsen?


Jag kommer iallafall inte få mycket pension hur jag än vrider och vänder på pengarna.


 

Kommentera


0.026917934417725