Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Doften av kreativitet

Publicerat 17:e Augusti 2014

Ett bibliotek i närheten söker personal.


Jag söker jobbet, även om jag inte har utbildning till detta! Kunde inte låta bli. Jag när en hemlig dröm om att dagligen få öppna böcker och lukta i dem, böcker doftar alldeles speciellt gott. De luktar kunskap.


Facklitteratur är min favorit. Gången till datorböckerna, om matlagning, om hantverk är särskilt utsliten på just det biblioteket. Av mig. Dessa böcker är dessutom samlade i samma hyllgång. Tidningar och filmer är också frekvent lånat av mig.


Biblioteket är mitt vardagsrum. Jag kan varenda vrå och hylla nästan utantill. Jag känner personalen vid namn...


Jag gillar att kategorisera, sätta i alfabetisk ordning i respektive ämneskategori. Trivs med att bemöta och hjälpa människor, tipsa dem om passande läsvärt ämne eller skönlitt. Förmedla kunskap. Läsa högt ut böcker. Lära ut. Leka ut lärande.


Det är fascinerande att läsa om vad en annan människa vill förmedla med sitt skrivande. Och illustrerande för den delen.


Jag var nog tio år när jag självmant första gången gick på bibliotek. Jag lyssnade på musik. Man kunde nämligen botanisera bland lp-skivor, men dessa var inte till utlåning. Man fick således låna hörlurar, sätta sig i en skön fåtölj och digga. Den allra första skivan jag lyssnade på var 10cc - The Original Soundtrack. Jag gick dit dagligen efter skolan och lyssnade på den om och om igen. Det blev också det första albumet jag köpte. Mitt allra första album. Det har jag fortfarande kvar... Jag lyssnar gärna på detta ännu idag, de var lite galna och annorlunda. Och konvuluten var ju intressanta bara de, man kunde sitta och studera dem länge och hela tiden hitta nytt. Ett annat abum av 10cc, där konvulutet är särskilt roligt att granska är How dare you (och just den låten slutar annorlunda, lyssna!).

Kommentera


0.028663158416748