Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Ditt profesionella rykte

Publicerat 29:e Juli 2014

Jag har börjat lägga ut vissa av mina inlägg härifrån på Linkedin för att få lite spridning. Och responsen är inte sen att visa sig heller. Blir lite extra kul då!


I ett av mina inlägg där jag menade att CV'et är passé svarade bl a en man som gjorde mig nyfiken. Per Frykman höll med och tycker det är viktigare att ta hand om sitt professionella rykte. Att göra bra ifrån sig och se till att andra pratar gott om en. Bli rekommenderad. Sköta sitt professionella rykte.


Linkedin har en bra funktion i detta. Har du haft ett samarbete, anställning, uppdrag etc, låt då personen som du jobbat för/med skriva en positiv recension om dig. Och publicera det på Linkedin. Rekommendationer heter det där. Reputation Resumé kallar Per Frykman det.


Och man förmedlar gärna att man är nöjd (förhoppningsvis) via sociala medier. Det hjälper i sin tur andra att våga välja en ny kontakt, anställd, uppdragstagare osv. Det är ju också viktigt att vårda sitt rykte just för att missnöje kan också spridas otroligt lätt - just tack vare sociala medier.


Per Frykman har gett ut en del böcker, bl a Ditt professionella rykte, som skrivits tillsammans med Karin Sundin. Karin Sundin har jag lyssnat på i en föreläsning, henne kommer jag prata mer om senare. Mycket inspirerande i alla fall. I artikeln från MerEffekt.se ger de fem bra tips på hur man kan förbättra sitt yrkesrykte.


Ett är bl a att tänka att det man publicerar är till en publik. Du har ett budskap, du vill förmedla det och kan stå för vad du säger. Det har varit mitt fokus från dag 1, det är vad jag försöker sträva efter. En vacker dag upptäcker kanske någon redaktör mig och vill att jag ska jobba för hen. Vem vet...

Kommentera


0.026849985122681