Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Tänk efter först...

Publicerat 19:e Juli 2014

...innan du publicerar!


För vissa självklart, för somliga inte. När jag gick med i Facebook, hade jag redan tänkt ut min strategi hur jag publicerar osv. Bland annat har jag valt helt offentlig profil, anser nämligen att det som publiceras är officiellt oavsett hur jag väljer att begränsa mig. Därför är jag också noga med att andas först och tänka till innan jag yttrar mig på nätet.


Det kvittar ju vilken plattform jag är ute på. Kan jag stå för det jag skriver kan jag också publicera det. Man kan ta bort inlägg, men någonstans i cyberrymden finns det ändå kvar. Så det är bättre att tänka först, publicera sedan.


Jag är frikostig med vilka jag addar, men även jag har vissa gränser för vem jag tackar ja till. Facebook är för mig ett kontaktnätverk och jag ska ha haft någon sorts dialog med personen för att välkomna hen till min flock.


Jag har också valt att lägga upp mitt cv på Facebook, tilltänkta arbetsgivare är välkomna att besöka min profil och läsa mer om mig där.


Mikael Drakenberg, en flitig bloggare kring sociala medier mm, skriver just om att arbetsgivare kanske kollar din profil på Facebook. Låt dem göra det, säger jag. Anpassa ditt uttryck och lägg upp t ex länkar som styrker dina förmågor så du blir intressant för nyfikna arbetsgivare.

Kommentera


0.026356935501099