Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Dags för rekryterare att gå cv-kurs?

Publicerat 24:e Juni 2014

Varje dag går jag igenom skörden av jobbannonser. I tidningar, på nätet, på sociala medier osv. I princip alla annonser är fyllda med klyschiga egenskaper.


Hur ska man svara till dessa utan att själv bli klyschig? CV-experter säger att att man ska förklara - med nya egenskaper(!) - vad man anser de önskade egenskaperna innebär för dig. Och hur ska företagen kunna beskriva med ord vad de söker egentligen?


Egenskaperna är ganska menlösa eller givna; självsäker, effektiv, noggrann, självgående, samverkande, resultatinriktad, kreativ etc etc. Kreativ är väl det mest utslitna ordet... Ett ord som gärna används i min bransch. Jag tycker förstås det är en mänsklig egenskap att vara kreativ, man vill lösa problem. Inte måla en tavla, fotografera eller skriva en bok...


Ändå verkar det inte vara egenskaperna det fokuseras på.


Är rekryterare så kreativa egentligen själva då? Hur går deras sållning till? Hur många rader läser de i ens presentation och cv? Vad prioriterar de? Rätt ålder? Betyg? Inga glapp mellan anställningar? Fullständig cv-historik? Telefon till referenser?


Är det ovanstående de prioriterar önskar jag verkligen att de utbildar sig! Lyfter blicken. De borde kanske istället lära sig hur arbetssökare tänker och fungerar. Kanske de ska fundera på vad de klyschiga egenskaperna menas för jobbsökare? Det ställs så många krav på arbetssökare att tänka i företags och rekryterares banor, men ändå verkar inte de tu mötas. Kanske dags att rekryterare att bemöta och förstå den andra sidan av "målgruppen"?


Hur kommer jobbsökning se ut om fem år? Här är en intressant bloggartikel.


 


 

Kommentarer

Oberoende Distributör 1:e Juli 2014

Hej tjejen vill fråga bara om du skulle vara intresserad av en affärsmöjlighet där du kan tjäna 4.000kr extra (eller mer)varje månad?
Vill du vara med?

Kommentera


0.027074098587036