Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Invima...

Publicerat 22:e Juni 2014

Det har skrivits en del om Invima i tidningarna i veckan. Företaget som tillverkar det svenska kosmetikvarumärket IsaDora.


Företaget har funnits i Malmö sedan det startades 1983. Imponerande att företaget inte har behövt köpas upp, det är fortfarande starkt och drivs fortfarande av de som startade företaget för 41 år sedan. Och huvudkontoret är fortfarande i Sverige. Det är imponerande.


Jag har jobbat där under två perioder. En längre period på nittiotalet och som vikarie för sju år sedan. Jag jobbade med reklambiten, så jag satt på kontoret. Som det tydligen är på tillverkningsföretag är sammanhållningen och kamratandan stark, jag upplevde aldrig någon "vi och dom"-mentalitet kontra lagret, produktion och kontor (under första perioden).


Under andra perioden jag jobbade hade företaget växt extremt och därtill hade personalstyrkan ökat med minst det tredubbla. På nittiotalet var vi två-tre stycken som skötte just marknadsföringen/reklamproduktionen till exempel. Nu är det nästan tio personer bara på reklamavdelningen! Lokalerna är numera alldeles för små. Och på lagret jobbade då kanske ett tjugotal. Nu är de minst femtio!


2009 lämnades lagerpersonalen över till bemanningspersonal och därmed blev uppdelningen mellan "på-golvet-folket" och kontorspersonal lite mer markant.


Jag kommer varken bekräfta eller dementera företagets personalpolitik som det nu skrivs om i bl a Sydsvenskan och City Skåne. Skriverierna handlar främst om lagerfolket för den delen. Däremot vill jag flagga för att vi faktiskt hade kul också där. Bl a ordnades det fester och resor som företaget faktiskt frikostigt bjöd på, på hela personalen.


När företaget firade 35 år (2008) blev det personalfest som heter duga. Hela Örenäs Slott hyrdes in med övernattning, trerätters, discjockey, eventföretag som anordnade aktiviteter, finfina presenter m m delades ut till samtlig personal.


1998 fyllde företaget 25 och då flögs hela företagets personal ned till Schweiz för att bl a besöka dotterbolaget. Tror att den trippen var en vecka. Det ingick såklart en hel del aktiviteter, fester, rundresor, mat, hotell etc och allt betalade företaget.


Jag är glad för att jag fick vara med och uppleva de festerna, alla väldigt minnesvärda. Vill bara påpeka att mycket kul har hänt också i företaget. Mer kommer jag inte kommentera kring pågående turbulens...

Kommentera


0.026911973953247