Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Vårpepp

Publicerat 27:e April 2014

Jag tog en timmes promenad igår vid lunch. Våren är här och solen steker, rapsfälten lyser gult och doftar gott i kapp med magnoliaträden. Det luktar grill från alla trädgårdar framemot eftermiddagarna. För att inte tala om gräsklippors oväsen på förmiddagarna...


Till och med jag hade slut på ursäkter för att sitta kvar vid datorn och blogga etc, jag ville ut! På med RunKeeper och appen Sommar & Vinter i P1. Tog mig min promenad på landet som jag har alldeles intill. Vi bor centralt i en småstad, men ändå har vi bondgårdar, sädesfält, havsutsikt bara ett kvarter bort.


Rundan jag går är ca 5 km och det är precis lagom för att hinna lyssna på en timmes underbart program från programserien. Idag blev det Bodil Jönsson som pratade, denna underbara människa. Jag hade gärna varit nära vän med henne, hon är så klok. Hon pratade om att åldras, hur äldre är äldre idag jämfört med förr. Konsensus, äldre ÄR inte särskilt äldre eller "trötta" idag. Ok, fysisk trötthet har de möjligen, men definitivt inte mental trötthet. Lyssna på programmet, det är mycket intressant!


Att äldre idag är alerta kan jag själv bekräfta i och med de kurser jag har för seniorer i digitala medier. Jag har bland annat 80-plusare som är väldigt nyfikna, frågvisa och envisa. Helt underbart!


Hade jag nu kunnat lägga upp en vacker vårbild från min promenad här, hade jag gjort det. Så jag länkar istället till mitt Instagram, där ser ni hur vackert det är längs min runda.

Kommentera


0.026810169219971