Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Oftare arbetsrapporter!?

Publicerat 6:e Mars 2014

Visst är det bra att arbetssökande triggas att få ett flöde i att söka jobb, men att tvingas rapportera om jobbsöken genererar inte större chans till att man verkligen får jobb!


Att det nu finns förslag på att man ska rapportera in än oftare förbättrar inte situationen. Det blir ännu mer kvantitetssökande istället. Ju fler sökningar ju större chans till anställning...? Troligen inte. Snarare mer administration.För alla parter.


- Arbetsgivare vågar inte annonsera eftersom de då får för många ansökningar (som säkerligen till största del inte ens uppfyller de egenskaper de efterlyser).


- Arbetsförmedlingens personal går redan på knäna av att administrera rapporterna. Är det inte bättre att låta dem hjälpa sina "kunder" att verkligen hitta och få jobben?


- Arbetssökarna måste strukturera sina ansökningar (dvs bokföra, sortera och planera) för att kunna redovisa sina sök två veckor i månaden. Det blir rörigt tycker jag att bara kunna redovisa jobben under halva månaden, man måste systematisera för att rapporteringen ska funka.


Öppna rapporteringen hela månaden istället. Handläggarna kan väl istället välja att checka inrapporteringarna de två sista veckorna istället...


Dolda Jobb skrev så här på Facebook idag med anledning av denna artikeln.


Kommentera


0.02731990814209