Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Att leverera eller närvara?

Publicerat 12:e Februari 2014

Vad är viktigast i ett jobbuppdrag oavsett om det är som frilans eller en anställning?


Jobbar man verkligen mer effektivt om man sitter vid ett arbetsbord hos arbetsgivaren? Argumentet för att inte distansarbeta är ofta att det är under fikapausen idéerna kommer. När man pratar med kollegerna IRL... Må så vara, det har vi å andra sidan sociala medier som kan lösa det. Det ena utesluter inte det andra. Social samvaro ökar tack vare digital närvaro, hävdar jag


Man jobbar kanske mindre effektivt hemifrån? Man städar, plockar disk osv istället? Kanske man gör, å andra sidan tror jag inte just de sysslorna genererar mer än säg två timmar var dag. Likvärdig den tid man lägger på att pendla, tid som inte arbetsgivaren betalar. Arbetsgivaren sparar dessutom kontorshyra och -yta av att ha anställda jobbbande hemifrån. 


Alla jobb passar inte för distansarbete, alla människor har kanske inte självdisciplinen att klara att distansjobba. Men måste alla jobba hos sin arbetsgivare för det? Kan inte lagar och regler öppna för lite variation? Det handlar ju om människor!


Magnus Jahnsson skriver i Piteå-Tidningen om flexiblare arbetstider (klicka på logon så kommer du till artikeln)"Vi behöver flexiblare arbetstider


I Sverige, och större delen av världen, är normen på arbetsmarknaden att jobba heltid och att utföra sitt arbete på en bestämd arbetsplats. Det finns fortfarande 2013 stora företag som inte tillåter arbete från hemmet."

Kommentera


0.027520179748535