Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Blanketter, blanketter...

Publicerat 4:e Januari 2014

Jag har haft under hösten några timjobb, vilket jag är väldigt glad för. Dessa kommer jag fortsätta att ha kommande vårtermin. Nackdelen är att det genererar diverse blankettifyllande till facket.


Jag ringde till facket i början av höstterminen då mina timjobb startade och frågade vad för blankett jag ska fylla i för att deras administration ska fungera. Ett arbetsgivarintyg var svaret och hittills har ingen av mina arbetsgivare någonsin lyckats fylla i dessa rätt, dvs blanketterna kommer i retur några gånger pga attt någon uppgift saknas eller är felredovisad. Man undrar om det är en strategi att frågorna ska vara kluriga för att förhala processen, man bara undrar ibland...


De timjobben jag har ska alltså anmälas via denna blankett, vilket jag tycker verkar konstigt. Blanketten verkar vara till för avslutad anställning, således blir det väldigt svårt att redovisa de timmar jag har arbetat in, när jag just har startat anställningen... Svårt att veta i förväg vilka dagar jag ev blir sjuk, får förhinder, om alla planerade timmar blir av osv.


Nu, halvåret senare (!) fick jag ett brev (inte mail alltså...) från facket om att fylla i uppgifter om anställning. Bifogat en blankett. Jag har två olika timjobb, dvs fler än en arbetsgivare och därmed behöver jag fler blanketter. Det är nu mellandagar, jag kan alltså inte kontakta facket. Jag tänker ju då att jag kan hitta blankett på deras hemsida. Men nehejdå. Hemsidan är en djungel och sökfunktionen suger.


Ska man maila? Känns det lönt?... Man blir så trött.

Kommentera


0.026574850082397