Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Rekrytering förr och nu

Publicerat 10:e December 2013

I början av nittiotalet var jag också arbetslös. Det var under den förra "finanskrisen". Det fanns inte sociala medier, man mailade inte sina ansökningar (man skrev ut dokumenten och skickade dem i brev...) och rekryteringsföretag var unikt. Jag ringde också företag utifrån telefonkatalogen.


Trots att vi nu har sociala medier, rekryteringsföretag, bemanningstjänster etc, tycker jag det verkar vara svårare idag att få ett jobb. De gånger jag kom på intervju för trettio år sedan fick jag alltid frågan om jag hade barn, eller tänkte bli med barn. Frågan var för mig konstig, varför söker jag isåfall ett heltidsjobb som i princip kräver mitt fulla engagemang, inte bara mellan 8 till 5 varje dag?


Nu kommer jag knappt på intervju. När jag väl är på intervju, får jag förvisso inte barnfrågan längre. Det är väl numera kränkande att ifrågasätta det (om jag hade varit i rätt ålder för ev graviditet). Det verkar som jag sorteras bort pga min ålder!! Eller mitt efternamn? Trist isåfall.Jag är långtifrån trött och har inga planer på att trappa ner på länge än.


(Klicka på bilden så kan du läsa hela artikeln)


Kommentera


0.0274498462677