Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Kompetensinventering

Publicerat 23:e November 2013

Jag pratade i ett tidigare inlägg om en kurs som mitt fack anordnar. Den var uppdelad i tre förmiddag och den tredje avslutades i onsdags. Kompetensinventering heter den.


Som avslut fick vi göra en femminuterspresentation om oss själva med bas i vad vi mejslat fram under de här tre träffarna, som givetvis fungerar bra att applicera i en cv-presentation.


Jag fick en flashback tillbaka till grundskolan då man skulle presentera sina grupparbeten. Jag skakade - innan - under och efter också - mitt framförande och hade svårt att koncenterera mig på de andras presentationer...


Min presentation var väl inte den bästa jag gjort, händerna åkte omedvetet ner i fickorna, var spänd osv. Förvånad blev jag, eftersom jag nu är kursledare och känner ingen som helst nervositet och utmaning i att fylla tre timmar med typ föreläsande. Har dessutom kommit över "rampfebern" vid ev intervjuer. 


Förmodligen kände jag mig oförberedd (hur man nu kan göra det när det gäller sig själv...). Alla verktygen vi fått lära oss i kursen är egentligen sådant jag redan kan i min roll som marknadsförare. Det är klockrent för mig vad jag ska framhäva ur andra företags unikitet, men när jag ska marknadsföra mig själv suger det rent ut sagt. 


Skomakarens barn har sämst skor, heter det visst... 


Men kursen har varit nyttig. Jag har ju fått nio nya kontakter att värna om. Jag är väldigt nöjd. :-)

Kommentera


0.027354955673218