Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

"Ungdomar vet inte hur man söker jobb"

Publicerat 20:e Oktober 2013

Läste en insändare - eller om det var en tråd på något socialt media - om att ungdomar inte vet hur man söker jobb och bl a därför är ungdomsarbetslösheten så hög... 


Mellan raderna kan man tolka in att attityden är att ungdomar är lata och inte vill ha jobb. Är det verkligen så? Det betvivlar jag skarpt. Ok, det finns säkert en promille som trivs med att leva på sina föräldrar eller andra, men majoriteten vill säkert bli vuxna de också och någorlunda oberoende, precis som vanliga människor.


Man kan ju istället undra om anställningssystemet är passé? Många startar kanske eget istället? Men småföretagare har väl knappt råd att anställa? Vad kan det bero på...? Vad gör staten för egenföretagare egentligen? Stordrift och därmed heltidsanställningar etc är kanske inte det enda som får Sverige på fötter?


 


Jag läser bloggen av min favoritskribent, hon har många bra tankar och frågeställningar och här tar hon upp dilemmat igen. Jeanette Bohman driver ett gästgiveri på Österlen - på landsbygden - och är väldigt engagerad i arbetsmarknadspolitik bl a. 

Kommentera


0.027025938034058