Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Höst = nystart

Publicerat 22:e September 2013

För mig är hösten nystart. Minns när man började skolan - ny termin, ny väska, nya böcker, nya utmaningar.... Naturen exploderar i färger och luften är krispigt fräsch.


Jag har gått med i en ny grupp på Linkedin (jag är med i ett otal grupper där). Denna grupp har syfte att nätverka i Malmö, man bokar en fika och förmedlar ens intressen och varför man vill skapa kontakt. Först skulle jag dock gå på en annan nätverksträff - Måndagsboost.


Måndagsboost


Man serveras enklare frukost och minglar runt lite en stund. Man är runt tjugo personer, det blir inte så övermäktigt att knyta kontakter. Därefter samlas man i ett rum där föreläses det i ett ämne i ca tjugo minuter. Denna gången handlade det om internetmarknadsföring. Intressant. 


Därefter lottas det ut från ens visitkort tre st så kallade "boosts". Den som blir lottad får gå fram och presentera sitt företag/sig kort och delge vad man önskar förbättra. Publiken får ge sina råd och tips, en boost således. 


En av den som presenterade sig hade ett MLM-företag, dvs nätverksförsäljning. De flesta i denna kategorin brukar presentera konceptet med att "tjäna massor av pengar utan att lyfta ett finger". Detta fick tummen ner i boosten, eftersom det är fel sätt att marknadsföra sig på. I grunden är det väl en produkt som ska säljas, presentera den först isåfall, var rådet. Att det är lätt att få in inkomst är det väl ändå ingen som går på numera, tyckte dessutom de flesta.


Linkedin-fikan


Jag kom före min träff på Espresso House, vilket inte gjorde något. Där satt en annan nätverksvän och fikade/jobbade. Jag slog mig ner, berättade om jobbet jag inte ens kommit på intervju hos. Killen tipsade (boostade hehe) mig om att det är helt normalt och inte har med min kompetens att göra. De får säkert in 300-400 ansökningar och utsorteringen blir därför väldigt grov. Tricket är att söka jobben innan arbetsgivaren vet att de behöver ens kompetenser. Ja, det vet jag ju, varför har jag inte agerat efter det då...? Så nu ska jag lista de företag jag vill jobba hos och lyfta luren istället. 


Samtidigt som vi avslutar och min Linkedin-träff kommer, ringer min mobil. En vän berättar att hon har en ingång (telefonnummer och kontaktperson) till ett företag som hon hade hört behöver folk från min bransch! Min strävan i nätverkande visar resultat! Och ytterligare en spark i ändan för mig att agera själv!


Tjejen har gått utbildning för det företag som Linkedin-träffen driver. Personen som jag fikade med ville såklart värva mig till utbildningen. Det hade jag gärna gjort, utbildningen hade varit en bra merit i mitt cv. Tyvärr är den för dyr för mig i nuläget, men dörren är inte helt stängd. Det är den sällan för min del. 


Hela den förmiddagen var en enda lång boost för mig. Jag vaknade väl ur mitt depp-koma, som jag typ har varit i hela sommaren. Energin är tillbaka och känner mig modig nog att "sälja-mig-själv" igen.

Kommentera


0.027432918548584