Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Tre frågor

Publicerat 11:e Juni 2012


Nätverka är nog det viktigaste och bästa vägen att hitta jobb. Var öppen med att du söker jobb och vad du söker. Vid alla tillfällen.


I höstas började jag nätverka/affärsmingla aktivt. Då pluggade jag fortfarande men förstod att det är en långsam men givande process att mingla. Första minglet jag var på hade dessutom lite givande praktiska  tips. Tänket var att man skulle på tre minuter kunna presentera sig själv, ta del av motpartens presentation och återkoppla eventuella nyttan med varann. Man skulle tänka sin presentation som att den svarade på tre frågor Är? Kan? Vill?


Är? Vem är du, vad heter du, var kommer du ifrån...


Kan? Vad har du i ditt bagage, dina kunskaper och dina erfarenheter?


Vill? Vad vill du jobba med, med vem? Hur vill du jobba? Vad du har för fokus?


Dessa tre frågor är bra grund att ha i åtanke oavsett vad man presenterar egentligen. Och ni har kanske inte sett min presentation på denna hemsidan så då drar jag en snabb info här:


Jag heter Ingrid, bor söder om Malmö med min spanska man. Jag kan illustrera, grafisk formgivning, koda och programmera, har ett extremt utvecklat färgsinne. Har gått en tvåårig högskoleutbildning till webbmaster. Jag vill jobba inom webbkommunikation vilket kan omfatta webbdesign/programmering, art directing, videoproduktion, animering mm. Jag vill jobba på reklambyråer eller kommunikationsbyråer eller inhouse på större företag.


Man hinner faktiskt säga en hel del på en minut. Öva vetja!


 


 

Kommentera


0.027015924453735