Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Jobb 1 sökt

Publicerat 7:e Augusti 2013

Kämpade i förra veckan med att formge mitt cv och presentation till ett av jobben jag verkligen ville ha. 


När jag hade skickat in det, chockade jag mig själv genom att ringa arbetsgivaren. Ja, jag är emot det - att ringa! Känner mig som störande, tycker själv oftast inte om att bli avbruten av telsamtal som inte ger mig någonting (typ säljare etc) mer än tidstjuveri. Det är svårt att återkoppla efter telsamtalet osv. Mail, sms, chatt etc är solidariskt, man måste inte svara omedelbart. Inbillar mig att jag kommer i dålig dager av att störa mina tilltänkta arbetsgivare genom att bryta deras fokus för att lyssna på mitt stakande i andra änden av luren.


Nåväl, jag har tusen ursäkter för att slippa ringa, men arbetsgivaren hade ju angett telefonnummer i annonsen. Då finns det tyvärr inga undanflykter som håller för att inte ringa.


Jag förstår att det där samtalet kan göra att jag är ett steg närmare en ev intervju. Jag har inte svårt att snacka och lyssna, att utbyta en dialog. Min vånda är att starta en, särskilt när man är så enormt angelägen att få det man vill. Då får denna person tunghäfta. 


Min dörröppnare - eller snarare lurlyftare - var angående min kompetens. Jag vet att jag på pappret har en utbildning i bagaget som inte omfattar yrkeskraven, jag har blivit bortvald pga detta tidigare, så nu fick jag en lämplig ingång till den där dialogen.


Och samtalet gick bra, jag svamlade säkert en del, men personen lyssnade och frågade/svarade tålmodigt. Jag tyckte vi fick bra kontakt. Hoppas, hoppas det hjälpte för att komma vidare i sorteringen.

Kommentera


0.026904106140137