Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Ringde AF

Publicerat 28:e Juli 2013

Jag skrev ju in mig på Arbetsförmedlingen i juni. Jag trodde det skulle gå fort men att skriva in mina uppgifter tar ju en stund då kontorsknodden som hade äran att bokföra mitt personnummer etc knackade in datan via pekfingermetoden!


Jag fick en handlingsplan och efter åtta veckor skulle jag ringa AF och meddela att jag sökt jobb. Det var denna vecka (sista veckan i juli) således och jag ringde i onsdagskväll. Fantastiskt nog, fick jag svar! Hade inte riktigt förväntat mig att de har "jourtider". Öppet dygnet runt? 


Det står också i min arbetsplan att jag ska söka jobb dagligen genom arbetsförmedlingens platsbank och andra jobbsajter. Det gör jag. Jag prenumererar på en mängd jobbsajter dessutom.


I handlingsplanen står det att jag ska följa upp de jobb jag sökt, om jag spontanbesökt företag osv. Jag meddelade att jag hade fem (fantastiskt nog i semestertider) jobb jag skulle svara på vars deadline är i början av augusti. Hon antecknade och berättade samtidigt vad hon skrev: "Har inte sökt jobb"! Jag protesterade och menade på att deadline är ju inte över än, det är dessutom juli - hela Sverige är på semester.


"Enligt regelverket..." började hon. Då var det klippt, det är det värsta jag kan höra. Ok, då kan jag ju söka vilket jobb som helst, jag kan ju säga att jag sökt ett juristjobb, känns det bättre? Bara för att bekräfta att jag sökt jobb.


Visst, jag förstår tänket. Men nu verkar det bara skapa mer och onödig administration om syftet bara är att jag ska söka jobb. Utan relevans för min kompetens eller var jag befinner mig. Stackars arbetsgivare eller hurra till rekryterare - de har en blomstrande arbetsmarknad?

Kommentera


0.026607036590576