Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Vikariat

Publicerat 10:e Juni 2012

Jag hade tränat poweryoga i byn. När passet var klart sprang jag på en fd arbetskompis och tillika vd's dotter. Jag var så glad att träffa henne, vi pratades vid och jag hälsade henne med en kram, vilket inte är konstigt. Men kanske inte när man är svettig efter ett pass... 
 
Nåväl, det var tydligen inget trauma för henne. Jag fick veta att de sökte barnledighetsvikarie på deras reklamavd. Jag kom på intervju och blev med jobb.
 
Ibland är det slumpen som avgör uppenbarligen. Detta är ett exempel på att alltid ha jobbsökmotorn på...
 
Samma dag som jag började jobbet flaggade en annan tjej på reklamavd att hon var gravid, så jag fick förlängt vikariat för att gå in på hennes tjänst några månader senare.

Kommentarer

trabajando 23:e Juni 2012

Precis, jag ser inte heller praktikplats/vikariat etc som negativt. Det är ju bra för båda parter att få känna av ifall man passar ihop (när det gäller praktik då) osv. Och det är också ett utmärkt sätt att bygga nätverk. :-)

Henrik Andersson 13:e Juni 2012

På tal om vikariat så tror jag att bästa sättet att hitta ett jobb är att "komma ut i arbetslivet". Detta kanske låter lite uttjatat men personligen har jag aldrig fått så många erbjudanden om arbete som när jag jobbade för ManPower. Det handlade helt enkelt om att komma ut på arbetsplatserna och visa att man var en trevlig person som gjorde sitt bästa. Sen löste sig resten själv. Visst utnyttjas säkert praktikanter och statens arbetsprogram, men det handlar faktiskt mycket om att man får en möjlighet att marknadsföra sig själv och i slutet skall ju arbetsgivarna känna att dom gör ett misstag om dom inte anställer.

Kommentera


0.027517080307007