Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta dolda jobben

Publicerat 3:e Juni 2013

Det finns en ytterst bra gilla-sida på Facebook; Dolda Jobb.


Jobbsajter mfl är utmärkta, men det är inte fel att vara lite före genom att agera innan jobben blir annonserade. Här är några tips på var man ska leta. Ju fler kanaler man letar i, desto större chans att hitta jobben, eller hur.I fredags fick jag till exempel en idé om att hjälpa Skånetrafiken att få dess Reseplanerare att fungera, dvs ange bästa resväg från punkt A till B. De behöver uppenbarligen hjälp med att förbättra funktionen:


Skulle ju till en föreläsning i Malmö så jag in på buss- och tågföretagets hemsida och dess webbtjänst, jag knackade in min hemadress och adressen där föreläsningen skulle vara, i deras webbtjänst (som numera suger!). Från dörr till dörr skulle det ta 50 minuter och inget byte inräknat!! Som jämförelse är det samma tid det tar att köra bil från Malmö till Kristianstad, ca 10 mil. Avståndet i detta fallet är kanske 2 mil. Reseplanerarens resultat blev detta; promenad till buss: 5 min, bussresan: 25 min, gång till slutmål: 20 min!!


Platsen ligger granne med Malmö Högskola och hipsteropmrådet Dockan, och det förvånade mig därför att det inte skulle gå stadsbussar ut dit (vilket jag vet att det gör, men inte Reseplaneraren tydligen). När jag landade på Centralen kom 3:an (stans ringlinjebuss) vilken jag då tog, 2 minuter och tre hållplatser senare var jag på plats, pinsamt tidigt hehe. Buss 3 går typ var femte-tionde minut och det går även en annan linje ut till området, lika ofta. Varför kom inte information om de anslutningarna upp?


Så, Reseplaneraren - som har varit en bra översikt över anslutningar tidigare - är numera galet begränsad och därmed usel. Säkert beror det på besparingar... 

Kommentera


0.027210235595703