Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Jobbsök i all hast...

Publicerat 10:e Maj 2013

Jag hade rivit ut en jobbannons för en tid sedan och i söndags upptäckte jag att deadline var i måndags! *


Så jag fick snabbt uppdatera min nya hemsida, som har blivit lite bortglömd under tiden jag har visstidsanställning, och därtill skriva ihop en trevlig presentation via mail. 


Tjänsten kommer att tillsättas 1 juni så det är kort beslutsgång där uppenbarligen. Dagen efter fick jag ett svar, de ville ha arbetsprov! Instruktioner fanns att hämta via en länk och materialet skulle levereras som igår. Hurra, för arbetsprov säger jag. Bästa sättet att visa vad man går för.


Provet bestod i att producera två annonser och två olika banners. Manus och bildmaterial fanns i paketet. Min bävan var att göra bannern, den skulle vara klickbar och för det krävs kod. Och det kodspråket var inte något favoritämne när jag pluggade det. Jag har en vän på Facebook (som jag faktiskt ännu inte har träffat) som verkligen kan programmering och hon är min "fråga-en-vän", min "livlina" när jag kör fast. Hon försöker förklara så gott det går.


I vanlig kod får man oftast någorlunda konkreta felmeddelande om vilken kodrad och vad som fallerar i den. I tidigare Flash (som jag lärde i) får man också ett konkret felmeddelande á la "Koden är fel". Och inget mer! Jaha, det behöver jag liksom inget felmeddelande för att lista ut... Jag har svurit mycket över det och fb-vännen skickade en gång ett klipp, som motsvarar ungefär hur jag upplever viss programmering. Så när mitt skriptande känns särskilt motigt så ser jag på klippet. Då blir det iallafall kul en stund i eländet! Det är underbara Little Britain som har en serie sketcher med tema "Computer Says No". Smidighet á la dator i olika situationer! 


Det visade sig vara en enkel match igår när jag producerade bannern, det var det minsta problemet att få bannern att bli klickbar visade det sig. Skönt att ha fått övervinna den tröskeln och repetera sina kunskaper. 


Så nu väntar jag bara på besked.*) Jag har vanligtvis bättre koll på deadlines och lämnar inte alltid in i sista minuten, men nu har jag väl kommit av mig lite eftersom jag ännu har en anställning, på visstid förvisso. Som snart är över.

Kommentera


0.02672290802002