Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Och hur har du det med pensionen?

Publicerat 10:e Mars 2013

Jag läste i Sydsvenskans ekonomidel imorse en artikel om pensionen.


Som vanligt är tonen att tjänstepension, det får man minsann - bara man är anställd. Men, som vanligt, faller en viktig punkt bort i informationen, och den är inte lite oväsentlig. Ingen verkar bry sig om att flagga för detta, inte enkom Sydsvenskan som missar detta. Alla ekonomijournalister tycks tappa i detta. Och de hämtar informationen från Pensionsmyndigheten som inte heller orkar betona detta tillräckligt.


En liten notis dock i artikeln; egna företagare får själv betala sin tjänstepension. Well, vikarier, visstidsanställda m fl kan också räkna bort att få tjänstepension. Jag menar, det är inte självklart att man får den således.


Småföretagare som har anställda är inte tvingade att betala din tjänstepension! Det är inget du får per automatik bara för att du är anställd således.  


Så, när du väl kommer så långt som till anställningsavtal, fråga om tjäntepensionen! Antingen ingår den, eller så kommer ni överens om något. Du blir åtminstone medveten om hur det ligger till och kan göra något åt saken.

Kommentera


0.027288913726807