Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Coacher – del 2

Publicerat 3:e Mars 2013

Mitt första möte med en coach var på ett mingel – ja, givetvis. Mitt första nätverksmingel dessutom. 


Kanske ett av de bästa nätverksmingel eftersom miniföreläsningarna där gav bl a nyttiga tips i att nätverka. Jag har också odlat de flesta kontakterna härifrån. Nåja, om man minglar aktivt lär man ju känna igen folk – och bli igenkänd. Man träffas igen på många andra mingel nämligen. 


Som nybörjare kan minglandet bli lite väl intensivt och det blev det ju även för mig. I en omedveten strategi satte jag mig därför ner vid fönsterkarmen och käkade min macka för att landa lite. Snart kom en kvinna och satte sig bredvid och dialog uppstod.


Det visade sig att hon var [riktig] coach och fokuserade bl a på jobbcoachning. Hon lyssnade (ja hon fick prata också såklart), gav några bra tips, vi bytte visitkort. Vi har hållt kontakt sedan dess. Och hon har hjälpt mig i mycket. 


När man nätverkar ska man ju vara framåt och nyfiken. Prata med många för att hitta bra kontakter, som gagnar till något sorts utbyte. Strategin är alltså inte att sitta i ett hörn och tro att folk kommer till en. Men ibland funkar det uppenbarligen också. Jag brukar numera själv fokusera på dem som agerar lite "skyggt". Precis så som coachen gjorde med mig. 

Kommentera


0.027920007705688