Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Fick ett hot-mail från arbetsförmedlingen...

Publicerat 30:e Maj 2012

"Kallelse till upprättande av handlingsplan" stod det i mailet jag fick från arbetsförmedlingen nyligen.


En ganska hotfull ton som varnar att jag blir avregistrerad om jag inte närvarar vid utsatt tid. Jag är välkommen att ringa och boka om tid, men då får jag också veta enligt regelverket att de är då skyldiga att avregistrera mig från a-kassan. Man kan då undra varför jag ska ringa dem... 


Varje mening i brevet inleds med enligt regelverket. Nåväl, lite överdrivet kanske, men jag får tusen taggar ut av formuleringarna. Jag blir som det trotsiga barn de riktar sig till uppenbarligen. Lika bra att slå på stora trumman direkt och misstro att alla som söker jobb inte vill ha jobb... 


Jag hade fått ny handläggare och nya friska tag var väl på agendan från henne. Det visade sig att hon var bra, hon nämnde bara enligt regelverket en gång under mötet till exempel, eloge för det. Hon lyckades också hitta jobb som kunde passa mig. Ganska unikt för de jobb jag söker hamnar sällan hos dem. Men hon knäckte koden och fann under andra jobbtitlar både arbetsbeskrivning och krav som passade mig.


Jag gick därifrån med en platsannons som jag ska söka och som jag ska redovisa till af att jag sökt, fått svar på osv.

Kommentarer

Ingrid Trabajando 31:e Augusti 2012

Alina: Visst ingår det att man ska söka jobb själv, men om man har svårt med språket etc så borde ju handläggaren kunna hjälpa dig. Eller hitta någon som kan hjälpa dig. Byt handläggare säger jag! :-)

Just arbetsförmedlingen är bra med jobb inom ditt yrke, din handläggare borde åtminstone kunnat ge dig ingångar/kontakter till de olika sjukhusen, vårdställen i din omkrets - som du hade kunnat kontakta.

Har du Facebook, kan du ju leta upp diverse grupper som flaggar för lediga jobb, Doldajobb.se t ex.

Lycka till!

Alina 31:e Augusti 2012

Jag är arg....eftersom jag måste söka jobb ensam...min handlägare kan inte hälppa mig....jag måste söka praktik eller ett jobb ...jag är undersköterska...men jag kom från annat länd...och kanske min handlägare tycker inte om detta.Jag var förvånad...din handlägare hittade jobb????

Ingrid Trabajando 17:e Juni 2012

Jo jag har sökt jobbet. Det var faktiskt ett jobb som kunde passa mig.

Jan 11:e Juni 2012

Sökte du jobbet seriöst:)))?

Kommentera


0.027133941650391